PERHATIAN
Mari lihat gambar GATHERING BERBUKA PUASA di Warisan, Putrajaya pada 18/9/08!
Latest topics
» fish oil sale
50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2 EmptyThu 04 Aug 2011, 7:37 am by Guest

» Brown University Emergency Medicine Residency
50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2 EmptyThu 04 Aug 2011, 3:14 am by Guest

» the benefit of fish oil
50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2 EmptyTue 02 Aug 2011, 2:55 pm by Guest

» play casino online for free
50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2 EmptyTue 02 Aug 2011, 1:06 pm by Guest

» смотреть гинекологический осмотр
50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2 EmptyMon 01 Aug 2011, 6:55 am by Guest

» x-Hack hack you
50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2 EmptySun 31 Jul 2011, 10:48 pm by Guest

» Drug Schemata Prior
50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2 EmptySun 31 Jul 2011, 10:33 pm by Guest

» backlink checker backlinks service
50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2 EmptySun 31 Jul 2011, 8:57 am by Guest

» AppomiamictSS
50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2 EmptySat 30 Jul 2011, 2:10 am by Guest

Tahukah Anda?
Anda boleh customize profile anda dengan avatar dan signature.

Anda juga boleh set profile anda supaya menghantar email alert tentang aktiviti forum2 yang sedang anda layan.

Jangan lupa untuk set Timezone anda kepada GMT+8 supaya masa anda selaras dengan kami. Semua function ini boleh didapati di PROFILE.
Gallery


50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2 Empty

50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Go down

50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2 Empty Re: 50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan

Post by ida on Fri 24 Oct 2008, 4:54 pm

huhu..sgt tersusuk kata2 pengarah JPA tuh..adoi la.. Laughing
ida
ida
Hardcore poster
Hardcore poster

Female Number of posts : 242
Age : 34
Kementerian : Kementerian Kewangan Malaysia
Bahagian : Bahagian Dasar Saraan, Wang Awam dan Khidmat Pengurusan
Registration date : 2008-09-12

View user profile

Back to top Go down

50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2 Empty Re: 50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan

Post by Zangetsu on Fri 24 Oct 2008, 4:57 pm

huhu...
redho je laaa..
balik cari keje lain..
haha
Zangetsu
Zangetsu
Spammer!
Spammer!

Male Number of posts : 318
Age : 34
Kementerian : KK
Bahagian : MKD
Registration date : 2008-09-17

View user profile

Back to top Go down

50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2 Empty Re: 50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan

Post by nEeyA_deEya on Fri 24 Oct 2008, 4:59 pm

dia cakap pe beb..??

_________________
50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2 HCj350,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2

http://nadmisz.blogspot.com/
sHaRe ur cOmmeNts WiF mE...
nEeyA_deEya
nEeyA_deEya
Spammer!
Spammer!

Female Number of posts : 369
Age : 34
Kementerian : need'z ent.
Bahagian : bhgn org malaysia
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://profiles.friendster.com/8039044

Back to top Go down

50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2 Empty Re: 50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan

Post by ida on Fri 24 Oct 2008, 5:19 pm

die cakap...huhu ko bace la sendiri..dh tak tercakap dh aku ni..uwaaa
ida
ida
Hardcore poster
Hardcore poster

Female Number of posts : 242
Age : 34
Kementerian : Kementerian Kewangan Malaysia
Bahagian : Bahagian Dasar Saraan, Wang Awam dan Khidmat Pengurusan
Registration date : 2008-09-12

View user profile

Back to top Go down

50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2 Empty Re: 50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan

Post by fizah budget on Fri 24 Oct 2008, 5:24 pm

yelah beb...aku xbaca lak statement yg org jpa bg..tlg la post dlm forum nie...dia kata apa>????
adi, ko memandai jerk tukar title PBD...sedis tul la mendengarnye...cube ko bg ayat yg boleh menyedapkan hati we all semua...
fizah budget
fizah budget
Awesome poster
Awesome poster

Female Number of posts : 172
Age : 36
Kementerian : Kementerian Kewangan Malaysia
Bahagian : Bahagian Pengurusan Belanjawan
Registration date : 2008-09-12

View user profile

Back to top Go down

50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2 Empty Re: 50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan

Post by ida on Fri 24 Oct 2008, 5:29 pm

Kakitangan kontrak diminta semak terma lantikan kerja

KUALA LUMPUR 23 Okt. - Kira-kira 50,000 kakitangan awam yang berkhidmat secara kontrak diminta menyemak semula terma dan syarat pelantikan sebelum menyalahkan mana-mana pihak sekiranya perkhidmatan mereka ditamatkan.

Ketua Pengarah Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA), Tan Sri Ismail Adam berkata, golongan kakitangan awam berkenaan perlu mempunyai persediaan sejak dari awal bahawa perkhidmatan mereka mungkin tidak diperlukan lagi bila-bila masa.

''Mereka tidak boleh andaikan bahawa kontrak kerja yang diperoleh itu membolehkan mereka berkhidmat dengan kerajaan untuk selama-lamanya sebaliknya perlu memahami ia hanya sah untuk tempoh tertentu sahaja," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.

Presiden Kongres Kesatuan Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS), Omar Osman hari ini dilaporkan Bernama sebagai berkata, kira-kira 50,000 kakitangan awam yang berkhidmat secara kontrak mungkin ditamatkan perkhidmatan mereka menjelang akhir tahun ini berikutan kekangan kewangan kerajaan.

Menurut Omar, golongan tersebut ialah kakitangan yang kontrak disambung dari setahun ke setahun, yang berkhidmat di semua jabatan dan kementerian di seluruh negara dan tidak menikmati kemudahan seperti yang diterima kakitangan awam tetap tetapi melakukan tugas yang sama.

Omar menambah, CUEPACS tidak boleh menerima alasan kekangan kewangan kerana kerajaan masih mampu mengekalkan perkhidmatan golongan itu.

Ismail berkata, pihaknya tidak menolak kemungkinan bahawa kekangan kewangan menjadi salah satu punca kakitangan awam yang berkhidmat secara kontrak tidak disambung kontrak mereka.

''Bagaimanapun, kita harus faham bahawa golongan kakitangan awam berkenaan bekerja dengan pelbagai kementerian, jabatan, agensi, universiti dan pihak berkuasa tempatan (PBT).

''Organisasi-organisasi yang berbeza mempunyai sebab tersendiri kenapa kontrak seseorang pekerja tidak disambung malah kakitangan awam tetap juga boleh diberhentikan kerja atas sebab-sebab tertentu,'' jelasnya.

Menurut beliau, pihaknya akan membantu kakitangan awam yang terbabit untuk mendapatkan kerja baru melalui bantuan daripada Kementerian Sumber Manusia.

''Selain itu, kami akan bertanggungjawab dan membayar pampasan kepada kakitangan awam terlibat jika perkhidmatan mereka ditamatkan sebelum tempoh kontrak tamat,'' ujarnya.


korang nih..mls tul la..ha,,bace la puas2 smpai sentap..aku dh berpuluh kali sentap ni..tidaaaaaaakkkkk
ida
ida
Hardcore poster
Hardcore poster

Female Number of posts : 242
Age : 34
Kementerian : Kementerian Kewangan Malaysia
Bahagian : Bahagian Dasar Saraan, Wang Awam dan Khidmat Pengurusan
Registration date : 2008-09-12

View user profile

Back to top Go down

50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2 Empty Re: 50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan

Post by nEeyA_deEya on Fri 24 Oct 2008, 5:29 pm

rilek2 kawan2 ku
kan tajul da jelaskan perkara yg sebenar..
dia da btau kat aku pon
n aku rasa korang sume takyah risau sangat

btw...
paste la kat sini ida statement yg menusuk kalbu tu
aku tak baca la

_________________
50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2 HCj350,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2

http://nadmisz.blogspot.com/
sHaRe ur cOmmeNts WiF mE...
nEeyA_deEya
nEeyA_deEya
Spammer!
Spammer!

Female Number of posts : 369
Age : 34
Kementerian : need'z ent.
Bahagian : bhgn org malaysia
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://profiles.friendster.com/8039044

Back to top Go down

50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2 Empty Re: 50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan

Post by nEeyA_deEya on Fri 24 Oct 2008, 5:31 pm

oic
erm..
ko da dengar penjelasan tajul belum..??
maybe leh tukar sentap ko jadik sedap ati sket ke

_________________
50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2 HCj350,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2

http://nadmisz.blogspot.com/
sHaRe ur cOmmeNts WiF mE...
nEeyA_deEya
nEeyA_deEya
Spammer!
Spammer!

Female Number of posts : 369
Age : 34
Kementerian : need'z ent.
Bahagian : bhgn org malaysia
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://profiles.friendster.com/8039044

Back to top Go down

50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2 Empty Re: 50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan

Post by ida on Fri 24 Oct 2008, 5:33 pm

dh dgr tadi..masa makan..skrg yg pnting aku nak cari keje lain..hehe..backup kalo ape2 jadik
ida
ida
Hardcore poster
Hardcore poster

Female Number of posts : 242
Age : 34
Kementerian : Kementerian Kewangan Malaysia
Bahagian : Bahagian Dasar Saraan, Wang Awam dan Khidmat Pengurusan
Registration date : 2008-09-12

View user profile

Back to top Go down

50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2 Empty Re: 50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan

Post by fizah budget on Fri 24 Oct 2008, 5:47 pm

BTUL TUE KENA LA MENCARI KEJA LAIN...SKANG NIE MASING2 AKAN BG SPEKULASI YG MCM2..SO, KTA XTAU LAH BETUL KE TIDAK PENDAPAT SESEORG TUE..MMG TAJUL DH TERANGKAN TD BENDA2 NIE SEMUA RUMOURS JERK...SO, HOPEFULLY IANYE BTUL LA...ayat nk sedapkan hati sendiri...
fizah budget
fizah budget
Awesome poster
Awesome poster

Female Number of posts : 172
Age : 36
Kementerian : Kementerian Kewangan Malaysia
Bahagian : Bahagian Pengurusan Belanjawan
Registration date : 2008-09-12

View user profile

Back to top Go down

50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2 Empty Re: 50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan

Post by nEeyA_deEya on Fri 24 Oct 2008, 5:56 pm

aku pon arap menda ti rumours je
yela..nak jadikan yg kurang popular jadi popular
hahahah
da macam kedai buku pulak -- popular

_________________
50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2 HCj350,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2

http://nadmisz.blogspot.com/
sHaRe ur cOmmeNts WiF mE...
nEeyA_deEya
nEeyA_deEya
Spammer!
Spammer!

Female Number of posts : 369
Age : 34
Kementerian : need'z ent.
Bahagian : bhgn org malaysia
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://profiles.friendster.com/8039044

Back to top Go down

50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2 Empty Re: 50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan

Post by Zangetsu on Fri 24 Oct 2008, 6:01 pm

menda ti...menda hape tuh..
xpaham aku..
wess adi...
ingat taw.. esok kite pi beraya kat astana DUGONG tu dulu...
aku tak taw umah dia..
tp dia ada bg map
Zangetsu
Zangetsu
Spammer!
Spammer!

Male Number of posts : 318
Age : 34
Kementerian : KK
Bahagian : MKD
Registration date : 2008-09-17

View user profile

Back to top Go down

50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2 Empty Re: 50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan

Post by Adiputra on Wed 29 Oct 2008, 3:30 pm

Orait balik kepada cerita topic,

seingat aku, beberapa hari selepas spekulasi ni kuar, kerajaan kuarkan statement dalam paper.. lebey kurang cani la seingat aku.

Kerajaan akan memastikan tiada pekerja kontrak yang akan diberhentikan malah kerajaan akan menambah pekerja kontrak sedia ada bagi membantu kerajaan.

Camtu la lebey kurang... So korang tak perlu risau (wat masa skarang la)

_________________


50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2 Walk
Adiputra
Adiputra
Admin
Admin

Male Number of posts : 411
Age : 35
Kementerian : Kementerian Kewangan Malaysia
Bahagian : Bahagian Kawalan dan Pemantauan
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://www.friendster.com/adiputra

Back to top Go down

50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan - Page 2 Empty Re: 50,000 pekerja kontrak akan di berhentikan

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum